May 23, 2022, 11:14 AM  

Не... 

  Poetry
240 0 6

Не живея живот на "прогледнал" слепец.

Не приемам "морала" на блудници.

Не на "чисти" сълзи от престъпен ловец.

Не очаквам "приятели" сводници.

Не изпявам куплет на безгласен певец.

Не заспивам самотен до скитници.

Не боли от стрела на продажен стрелец.

Не обичам фалшиви измислици.

Не повярвах в любов на вълчица агнец.

Не събирам парите на битници.

Не харесвам усмихнат навеки подлец.

Не обличам вмирисани потници.

Не посрещам с цветя всеки псевдохрабрец.

Не прегръщам и мазните смотляци.

Не откривам там Вяра от безокий четец.

Не целувам летящите вещици.

Не...

То остана ли нещо да кажа му "Да"?

Да разбира се " Миг Свобода!"

© Гедеон All rights reserved.

Ще ме срещнеш сред "мислите - бродници".
Стиснал здраво "парче" - оптимизъм.
Там где лакеи на "чувствата - сводници",
предлагат по доза цинизъм.
Ще ме откриеш по "стъпките - друмници", ...
  356 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Може ли да направим поликакофоничен хор "Бодро Щураче"
  • Ех и това ми е дарба, около мен всички пропяват, всеки в своя си жанр разбира се ха ха
  • Сега вече ще запея "О Белла чао"
  • Че щура, Че, като Че Гевара :р
  • Права си Дона Кищура, яхвам магарето (то и магарето съм аз) и те следвам.
    Да намерим, къде е Свободата и къде е копието.
  • А свободата, Вангелчо, е на върха на копието
Random works
: ??:??