Недей да ме обсипваш със въпроси,
за това какъв съм бил или защо!
Сърцето - то е малък просяк,
а пък духът ми - птиче без гнездо.
Когато срещнем се, то иска
ти цялата любов да му дариш,
за да порасне и от малък просяк
в принц да се преобрази.
А пък душата... ти не я закачай,
сам Бог я е дарил на мен
и макар тя да е отплата
... аз не искам ти да ставаш като мен.
Не давай ти на други да се вмъкват
във обръча на нашата любов,
че само мен и теб побира -
за чужди хора той не е готов!
© Диан Гочев All rights reserved.