Oct 20, 2013, 2:05 PM

Не е страшно, че те нараняват. Страшно е, когато с това те променят! 

  Poetry
593 0 2

И аз видях, потекъл беше залезът

във вените за дневна светлина.
Как влязъл е през раната на палеца,
на палеца на нечия злина.
 
И аз видях, нахлули бяха гарвани
под ноктите, тъй вместо мръсотия -
там дето все в добро сме вярвали  
затуй сме понатрупали помия.
 
И аз видях и тъмносини облаци
от тъмновиолетово неверие,
съшило се в мечтателните области
с игла върху очите за бродерия.
 
И аз видях и светлосиви писъци
сварени от на чувствата мълчанието...
Безличието, в личните ми списъци,
страдание по-зло е от страданието!
 
И аз видях безсмислие във смисъла
у мен - обеззвученото клепало.
И колко недописано съм писала...
И колко много черно има в бялото...
 
И аз видях усмивките.. .онези:
на злото върху детски личица.
Как на успеха всичките трапези
Страха! Страха си взимат за слуга.
 
Как на провала всичките сълзици
измиват ни срама от егоизма.
Как болката е полета на птица
мамеща към ада със харизма.
 
Видях как само се унищожаваме
от нужда някой все да ни спаси.
Как всичко правим, даже и прощаваме,
именно за да ни се прости.
 
И аз видях как купа неподвижна съм,
събрала сълзите на всичките върби. -
Но не е страшно туй, което виждала съм.
Страшно е, че то ме ослепи...

© Таня Дачева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Многообещаващ дебют!
    Анафоричните повторения в началото на строфите напомнят Откровението на Йоан. Петата строфа е изтъкана от оксиморони. Не всички ключове към символиката са лесно достъпни.
    Впечатлявящ размах и голям потенциал от творчески разяд!
    Добре дошла!
  • Добре дошла и на теб!
Random works
: ??:??