Mar 17, 2021, 5:28 PM

Не искам 

  Poetry » Love
388 0 0

Не искам да чувствам изгаряща болка

на толкова мисли прокудени,

когато открехвам врата след врата

и поглеждам в очите учудени.

 

Не искам да мисля за хиляди спомени,

които отново ме връщат към тебе.

Не мога да откъсна сърцето оголено

от тъгата загнездена в него.

 

А искам така да угасна несетно

и толкова мъка във миг да прокудя.

Когато е безпаметно, всичко е лесно

да живеем от заблуда в заблуда.

 

Студената болка на хиляди мисли

защо не обземе и смръзне душата?

Тихо тогава, без трепети лишни,

ще изчезна без вик в тъмнината.

© Деян Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??