Aug 27, 2006, 11:59 PM

НЕ МЕ ИСКАЙ... 

  Poetry
1071 0 10

  /На Слави - с обич/

Не ме искай, стара Вещице...

Тази среща – вече съм сънувал.

Изстрадах всичките ти истини...

От теб да се страхувам...

                                 ми е минало.

Видях ти, побелелите коси.

                И погледът видях...

понякога  -

      ме буди...

             Не ме посрещай...

Този път решил съм

да не идвам.

Не съм дочакал още изгрева,

                                   който ми е писан

               там на камъка...

Ти не знаеш, но

                сам съм издълбавал думите.

Изстрадвал съм ги... За да са

красиви...

              Всяка поотделно съм обичал,

когато гладните ги

                   храчеха... И плюеха.

Ех, вълчо време

и  нравите му - вълчи.

                       Върви си, стара Вещице!

И ми прости, че искам

                                     да не тръгвам...

Не съм дочакал и дъжда -

Под дъгата му да мина –

                        след толкова,

                        жаравено и тежко лято...

Разбрах, че нужен съм на

някого.

Той ме иска

                  още тука.

Ти почакай!

                            Ще се видим пак...

                                           Не сега, а някога!

 

 

© Веска Алексиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??