Nov 9, 2011, 8:41 PM

Не ме мечтай 

  Poetry » Love
1291 1 37

Мечтаеш ме, нали? Да бъда твоя…

Да вкусиш устните ми с дъх малинов.

Целувайки трапчинките, да сливаш се с прибоя,

да галиш сетне и извивките ми мълчаливо.

 

Мечтаеш ме. Под сенките на миглите ми нежни

зениците си искащи да сгушиш, жадни.

Да гмурнеш пръсти във косите ми небрежни

и в тихото да плиснат луди водопади.

 

Не ме мечтай, далечен свят за нас създай,

където всички блянове се сбъдват в бяло.

Като прашинки две да бъдем в малък рай,

които заедно заспиват и осъмват в цяло.

 

© Жанет Велкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??