Вятър зимен вее,
бяло брашно сее.
Тупа - лупа - тупа,
нивите затрупа.
Не ми бил ветреца,
най ми бил снежеца.
Тупа - лупа - тупа,
къщите затрупа.
Вятър брашно сее,
бяла песен пее.
Тупа - лупа - тупа,
зимна песен пее.
Не ми бил ветреца,
не ми бил снежеца.
Била мома Цеца,
де килим си тупа.
Тупа - лупа - тупа,
тупа - лупа - тупа.
© Хари Спасов All rights reserved.