Не мога да лъжа повече,
че добре съм без теб.
Да страдам нощем самотен
не мога и не искам да лъжа.
Дните трудно минават
и всички все ме съжаляват -
не приличам аз на човек,
какъвто бях - миналия век.
Всичко смисъл изгуби.
Няма защо да бъда велик.
Груб и гаден съм,
не се понасям такъв циник.
Мразя се затуй, че те лъжа.
За това, че страдалец играя,
че страдаш объркана, но не зная
какво да оставя накрая.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ All rights reserved.