НЕ ПЛАЧИ
Не плачи!
Не понасям очите ти,
пълни със сълзи,
за които виновна съм аз!
Не въздишай!
Тъй жестоко ме пари
дъхът ти,
сякаш лава изригва
от огнена паст.
Не докосвай ръката ми!
Аз самата разбих
безпощадно мечтите ти,
сринах пред тебе
света ти на прах.
Не тъгувай, за Бога!
И недей ме обича така!
НЯМАМ ПРАВО НА ПРОШКА!
Аз извърших към теб
най-големия грях!
И тежи... Как ужасно тежи
всяка твоя пролята сълза -
като тежък оловен куршум,
койко някой отгоре приготвя -
да изкупя греха си!
Не плачи! Стига, стига...
Насъбра ми се много олово...
© Теменужка Маринова All rights reserved.
Силен и искрен стих!
Браво!