Dec 4, 2008, 12:10 PM

Не пожелавай чуждата жена 

  Poetry » Humour
703 0 8
Не пожелавай чуждата жена!
От памтивека казват, че вина
било това да гледаш със мерак
я бяла гушка, я заголен крак,
я волно разпиляна буйна грива
от някоя девойчица игрива,
и с гневен ропот го клеймят безсилно
постали лелки, чичковци стерилни.
Дали са прави? Може би навярно!
Но мисля си, дори и да е вярно,
че чака ме на пъклото пеклото,
дордето още мърдам у живота,
в очите ми надежда щом светулка,
че мога да обичам чужди булки,
че мога да ги милвам в изнемога,
аз ще ги милвам... И ще моля Бога
да ме опазва - както досега -
от пичове окичени с рога.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??