Sep 17, 2017, 1:22 PM  

Не помня 

  Poetry » Other
428 0 0

            Не помня

 

Какъв съм бил преди не помня. 
Аз помня само онзи ден, 
в който през очите на страха 
видях как живота се изплъзва. 
И в този миг прозрях, че всичко 
безвъзвратно си отива           
и само споменът остава. 

 

Но не, не помня, аз не помня     
слънцето, морето, нито нечия усмивка. 
Помня само онзи страшен ден, 
в който всички черни сили 
сякаш гладни за човешките души, 
със стръв и ярост си си играеха 
с хорските съдби.                                  
           
И се питам аз сега.                               
Какъв съм бил, какъв ще бъда. 
Какво бе вчера и какво ще бъде утре,

и има ли какво да помня.

Има: всеки изгрев,

всеки малък жест,

всяка весела усмивка, всяка глътка
въздух дето съм поел.

Има,  има и какво да помня. 

Какъв съм бил преди...      
Не помня.

© Деян Кръстев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??