Mar 21, 2018, 9:10 AM

Не позволявай! 

  Poetry
447 4 13

И днеска осъмнах. Вънка е светло.

Рано е. Слънцето не е напекло.

А трябва! На двора има сняг!

Щъркели има! Пролет е все пак!

Ровичкам в себе си и търся мотив,

да започна и свърша деня си успешно.

Мърморя си в речитатив задачите спешни.

Но вътре се е разположило чувство едно...

Не се впрягай, казва, все е едно!

Дали ще е слънце, дали ще е дъжд...

Дали ще успееш още веднъж...

Важното е вътре да грееш!

Важното е, да не забравиш да се смееш!

А той, Живота, ту е слънце, ту вали...

Не позволявай това щастието ти да провали!

 

© Маргарита Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??