Feb 29, 2012, 10:31 AM

Не прощавай... 

  Poetry
940 0 9

Не прощавай на Разума,
вкопчил се
в чувствата
като лакома риба
в стръвта,
на съня лош
страха ти събудил
на заспалата свобода.

Не прощавай
на безразличието
към протегната
детска ръка,
на Отгалането,
накичено
с накитите
на "Не сега"...

На Бездействието,
прегърнало
Егото ти
и Гордостта,
пеейки ти
"Не пробвай!Трудно е!
в таз криза
и в тази страна"...

 

На съменнието,

заключило

вярата

и радостта,

на стиха,

който е ненужен,

на неканената

тъга...



Не прощавай
на съжалението си,
на маскираната
лъжа!
Бъди силен
и бъди себе си!
Не прощавай
на слабостта!!!

© Веселка Стойнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??