Sep 30, 2011, 10:26 AM

Не се ли питаш до кога? 

  Poetry » Civilian
885 1 2

В живота скапан и студен

е скучно, гадно и гъмжи

с народ нахален, раздразнен,

изпълнен с алчност и лъжи.

Виж истината в очите,

с вкус на кал,

на хората бедите

и ми кажи, че нямаш жал.

Не се ли питаш до кога,

за да си нещо в обществото,

трябва всичко да е под крака

на нечие човешко мото.

Не комунист, не демократ -

какъвто ще да си,

не струваш и един карат,

щом няма в твоя джоб пари.

Големият въпрос е тук:

парите ли те управляват,

или, живеейки напук,

все някак преживяваш.

Сега е време, братко,

от робството се отърви,

аз ще ти кажа кратко,

че ти си ценен в Божиите очи!

 

 

© Jana Light All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??