Не се предавай
Никога не се предавай, не скланяй ти глава!
Учи се да се бориш със своята съдба.
Трябва да я победиш ти!
Не, не плачи! Избърши тези сълзи!
Смей се дори да скърбиш.
Този живот е безмилостен към всеки.
Ежедневно ти откриваш нови пътеки,
Но внимавай по коя ще поемеш.
Едни водят към върха, а други към тъмна бездна.
Но дори да сгрешиш и да тръгнеш надолу,
ти не бъди сломен, точно обратното:
трябва да си устремен, да победиш и живота си да подобриш!
Разбери, този свят е една борба, в която ежедневно се преплитат
границите на живота и смъртта.
Трудно е да оцелееш, знам.
Но и ти знай, че има и добър край:
Ще дойде ден, в който ще подебиш, ще си щастлив.
И може би дори с усмивка на уста ще кажеш,
че животът е красив!
© Ивелина Вълчева All rights reserved.