Ще дойдеш ли за втори път във къщи?
(Сама жена съм и ще тръгнат слухове...)
Младея. И съм хубава по бръчки.
А ти си Господ. Еее, не си евнух.
С палтото си дори изглеждам гола...
Да беше дявол, щях да ти покажа!
Гърдите ми сa църкви, да се молиш,
бедрата - минарета. Прекалявам ли?
Ядосах те. Пийни си ром... към чая.
Без друго вече нощите са вятър.
Горещо е по коледните празници
и е студено, докато те чакам.
Повтарям ли се, Боже?! Ти си гарван...
И ми открадна повечето близки.
Трирък си. Само двамата го знаем -
с едната даваш, а със двете искаш.
© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.