Dec 13, 2022, 6:37 PM  

Не си ли твърде крехка, свобода 

  Poetry
247 1 5

Не си ли твърде крехка, нежна свобода,

останеш ли безмълвна към неправдата.

Стопява се диханно снежната ти белота,

а мракът хили се ехидно зад оградата.

 

Пропусна ли въпросите на съвестта,

чистотата на сърцето сякаш не познаваш.

Заставам зад решетките на подлостта

и губя хубостта ти – нима не осъзнаваш.

 

Не искам да те разпилея нито миг красива,

пусни сега дълбоки корени в сърцето.

Небесносиньото с дъжда си да отмива

поредната лъжа, плиснала се към лицето.

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??