Aug 13, 2006, 11:29 AM

Не си отивай 

  Poetry
1685 0 7
Не си отивай тази нощ от мен!
Опитай се при мене да останеш!
И не зачерквай утрешния ден -
не ми нанасяй нови рани.

Изплашен си от минали събития,
в житейският им кръговрат улисан
и браниш пак живота си, разбития,
в лъжлив парад, за другите измислен.

Говориш със усмивка на лицето,
но нервно ти ръка в коси прокарваш
и свито е във твойта гръд сърцето,
че аз на този маскарад не вярвам.

Познавам те и много си ми близък,
но някак си далечен се оказваш.
С очите си ти бавно ме изпиваш,
но свойта независимост опазваш.

Не си отивай тази нощ от мен,
когато знам, че искаш да останеш,
когато си от чувства запленен,
ти не от мен , от себе си побягваш!

© Дорика Цачева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??