Sep 28, 2013, 8:29 PM

Не си тръгвай любов! 

  Poetry » Love
986 0 8

Не си тръгвай любов -

моля те, спри, погледни ме,

аз цял онемял съм сега,

не опазих те знам, не съди ме.


Не опазих те в тягостни дни,

само нощите с ласки завивах,

в тези устни - две знойни луни

криволичех, горях и заспивах.


И се гмурках в очите ти там,

в езера като сини сапфири,

гдето губех ума си от плам,

щом песни щурчета засвирят.


Знам, ще избягаш от мен,

ще политнеш с южняка попътен,

като хала ще вия след теб,

гръм ще хвърлям до сетния тътен.


Ще приглася раздрано небе

и дъждът ще вали до колене,

ще измие последните стъпки,

гдето някога чувах до мене.


Не си тръгвай, любов -

не тръгвай, почакай, стопли ме,

този свят, с красив апостроф

днес нарекох на твоето име!


© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??