Sep 10, 2009, 7:34 PM

Не спиш ли 

  Poetry
729 0 1

Не спиш ли? Разкажи за мен на вятъра,

за парещия, трепетен копнеж

и неговият дъх от необятното

ще разлюлее пламъка на свещ.

 

Не спиш ли? Разкажи за мен на извора,

ще шепне тихо бистрата вода,

когато отрази се в нея изгревът

и с жадните си устни я допра.

 

Не спиш ли? Разкажи ме на щурчетата -

най-нежните цигулки на нощта,

на славеите, сгушени в дърветата

и те ще ме докоснат с песента.

 

Защо не спиш? Не знаеш ли - Вселената

е огнено единство от любов,

преплела и пространството, и времето

и тя ще ми изпрати твоя зов.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??