Sep 26, 2021, 8:05 PM

Не съм те търсила, Любов 

  Poetry » Love
325 4 6

Не съм те търсила, Любов.

А ти дойде, донесена 

от есенния вятър.

Поспря до мен. Попита:" Накъде?"

Не знаех аз.

Бях тръгнала нанякъде.

Но ти отнесе мислите ми леко.

Загледах се във пъстрите очи,

усмихнати и кадифено меки,

със оня поглед слънчево златист,

за който аз отдавна не копнеех. 

Ти тръгна с мен.

Загърна ме със шала си.

Той носеше от твойта топлина.

Онази споделената, узрялата.

И  аз разбрах - това не бе шега.

Мислех,  че не мога да обичам. 

Бях свикнала да бъда все сама.

Ти ме прие - без обещания, 

без  вричане.

Със теб отново преоткрих света! 

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??