Aug 22, 2015, 8:16 PM

Не те очаквах 

  Poetry » Love
307 0 1

Не те очаквах. Но така е по-добре.
Плануваното често не си струва.
А ти очакваше ли мен?
Пророчески не си ли ме сънувал?

 

Не те очаквах. Но сега
изгряваш по цялата ми кожа,
а аз поемам въздух и едва
налучквам ръце къде да сложа.

 

Не те очаквах. Но във теб
намерих изгубени понятия
за копнеж. Извади ги без ред
и ги превърна в необятие.

 

Не те очаквах. Ала ти
си син на онези пеперуди,
за чийто полет не знаеш дори,
но усетиш ли ги, не искаш други.

 

Не те очаквах. Ала днес
си избродиран в мойте мисли.
Ела във танца ми отнесен…
Не искаш ли пак да ме поискаш?

 

 

21.08.2015г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??