Sep 3, 2011, 2:55 PM

Не трябва да летите 

  Poetry
771 0 1
Не трябва да летите твърде дръзко,
когато даже нямате крила.
Безкрайната ви глупост ме опръска
и трябва да остана настрана.
Такъв живот ли дадоха ви свише -
лишен от пориви и цветове?
В гърдите ви сърцето тежко диша,
бездарник скъп съдбата ви кове.
Щом слепи сте за мигове красиви
и само тъмнина ви е в душата -
летете си във делниците сиви,
а аз политам право в небесата.

М. Спасов

© Мартин Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??