Jan 12, 2010, 1:16 PM

Не тръгвам! 

  Poetry » Love
1268 1 2

Не искам скитник да остана вечно,

не ме моли да тръгвам без посока,

страх ме е, светът не ме разбира,

пътят ми ще е осеян с болка!

 

Нека тук пред теб да ме боли,

пред прага ти, навън от мислите,

просто ще остана, ти се прибери,

сам ще преброя годините...

 

Не тръгвам...! И бездомен ще стоя,

ще ти се радвам отстрани безмълвен,

как растеш и се усмихваш ти

и как заменяш ме със друг безпътник!

 

Във дъжд и сняг, ще си остана тук,

слънцето с лъчите ще ме грее,

ако не съм при теб, не искам да съм друг,

и с друга някъде да се засмея...

 

Пред тебе тихо ще умра от самота,

от погледа ти някъде ще се загубя,

и ако вярваш ти във чудеса...

От рая ще те гледам! Но не тръгвам!

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??