Усещал ли си аромата на роса
Започвал ли си със слънчев лъч деня
Познал ли си вкуса на тишината
Танцувал ли си с вятъра
В горите и в полята
Присядал ли си в нощта
Да чуеш как разказва за цветя
Поглеждал ли си към луната
Да чуеш лунната соната
Живял ли си със сетивата
През пръстите изтичал ли е пясък
Ти чувал ли си на сърцето крясък
Събирал ли си наниз от въздишки
Наредени на метални нишки
Бисерни сълзи със устни пил ли си
Ровил ли си с пръсти в пръстта
С обич рошил ли си нечия коса
Към огъня игрив протягаш ли ръка
Свещица палил ли си за една душа
Усмихвал ли си се на непознати
Без хитрини и без похвати
Ако не си... Не се бави
Не закъснявай... Бягай
Аромата на живота впрягай
© Любомир Деничин All rights reserved.