Dec 28, 2020, 10:20 AM  

Не заспивай 

  Poetry
444 5 13

 

Ако се преродя в светлина,

не заспивай, любов.

Не заспивай!

Ето ...имаш кафе. И вода.

Някой филм. И любимата книга.

Диск със музика. Карти. Игри.

Също нашата снимка на плажа.

 

Знам, че нощем мечтаеш да спиш,

 

но повярвай...Не си заслужава.


Изправѝ се. Излез. Почети,

аз ще бъда във буквите смисъл.

Погали ме със пръсти , или

изучавай ме в своите мисли.

Ако аз се родя в светлина,

ще подреждам за тебе звездите.

Ще ти галя  косите така,

че да чувстваш по всичко, че искам те.

Ще съм вятър. И огън. И гръм.

Ще съм болка, която събужда.

Само, не.. Не продавай за сън

любовта, без която ненужни сме.

Ако аз се родя в светлина,

не заспивай, любов. Не заспивай!

Под клепачите дебне кошмар-

и отива си всичко. Завинаги.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??