Oct 25, 2008, 6:02 PM

Не знаех 

  Poetry » Love
941 0 7

Не знаех, че любовта ти ме обсипва

с прах от свежи цветове,

че ме прегръща като люлка

над зюмбюлено поле.

 

Не знаех, че любовта ти ме примамва,

като жадна птица над река,

като вълна ме грабва

и ме понася на дълбоко,

и тласка ме към висина.

 

Не знаех, че си мойта примка,

че си мойта радост

в щастливата тъга,

от която в мен извира топлина.

Като в буйна лава,

като с светеща дъга.

© Ирена Велинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??