Не зная живея ли или тлея,
съмнение ли в мене зове
на бъдещето образа неясен
или отчаяние в душата расте.
Не блясва надежда желана,
пресъхна ли изворът й голям,
потоци мътни заляха
пътя ни към щастие огрян.
В заблуда грешна ли потопени
въртим се в неясен кръговрат
или с души, съвсем похабени,
воюваме с ярост брат срещу брат?
© Мадлен All rights reserved.