Jul 11, 2021, 2:11 PM  

Раят няма врати. Адът няма прозорци. 

  Poetry » Phylosophy
496 2 8

Раят няма врата. 
Адът няма стопани.

И не са измерими нашите грехове.

Газим в кални блата,

а душите си браним.

Някой дявола дърпа. Друг за Господ зове.

Раят няма очи. 

В ада няма прозорци

и молитвите наши , не водят до прошка.

Някой тежко мълчи, 

друг отрича пороците,

а след смъртния праг, всичко лично е общо.

Раят носи любов. 
Любовта не е рай.

И това, че обичаш не спасява душата ти.

Никой не е готов 

да премине през края

и да бъде частичка от земя в непонятното.

Раят няма сърце.

Адът не е обричане.

И с богатство оставаме все сиромаси.

А душата – перце , 

двайсет грама обичана

пак се свива от ужас и страх във стомасите.

Раят няма лице.

Адът не е проклятие.

И със Господ, и с дявол не се преговаря.

Свил в юмруци ръце, 

отпусни ги в обятия

за да можеш поне да обичаш до края си.

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1001  17 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??