Nov 22, 2019, 9:05 PM

Недей... 

  Poetry
558 1 4

Недей да алчнееш ти, жалки човеко -

прашинка вселенска, на пошлото роб!

Недей да мечтаеш прекалено далеко

и с' злоба да тъпчеш тесния си джоб!

 

Недей да завиждаш на друг за успеха

и зорлем да трупаш грях подир грях!

Душата не ще ти намери утеха,

щом храниш я вечно със тях!

 

Недей със окото да мериш богатство

и лаком да пълниш свойте ръце!

Пред Бога извършваш ти светотатство, 

че дарил те е с разум, любов и сърце!

 

Не трупай туй що ти е вече излишно - 

и твоят ковчег скован е без джоб!

След него е само време предишно

и после е тихо, безкрайно, без срок!

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??