Feb 11, 2023, 11:01 PM

Недей да се страхуваш ... 

  Poetry
205 3 3

Недей да се страхуваш, ще ме видиш
в пенливите потоци на река,
в проблясваща черупчица на мида
и в тръпнещо лилаво на зора.

Недей да се страхуваш, ще ме чуеш,
в акордите на нежен птичи зов,
в бумтенето на дива морска буря,
в камбанен звън, жадуващ своя бог.

Недей да се страхуваш, щом докоснеш
с лицето си априлската трева.
И впиеш пръсти в морски пясък нощем,
когато гледаш пълната луна.

Да знаеш, че навсякъде съм с тебе
и с въздуха достигам твойта гръд.
Дочуя ли сърцето ти да стене,
ще го целуна … за пореден път!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Навсякъде - много всеобхватно чувство, Дани! Красиво звучи!
  • Лирическата е щастливка!
  • Дани, с този прекрасен стих, ме зареди положително тази сутрин. Усетих трепета на душата ти и силните чувства с които си писал стиха. Толкова си лиричен и откровен, че още от първия ред стихът пленява. Бъди все така вдъхновен!
Random works
: ??:??