May 28, 2008, 3:48 PM

Недей ме пита 

  Poetry » Love
956 0 27


С н и м к а ...


Недей ме пита
кой до мен заспива
и как във нощите се будя сам-сама.
В съня си ще съм твойта самодива,
затворила последната врата.

Заспиваш ли?
Не мисля, че ще можеш.
Не си дочел последното писмо.
Целувчено ръката си да сложиш
до подписа на моето клеймо.

Луната ли?
Търкаля се в небето.
Уморена е и ляга да поспи.
Във сивите отблясъци, където
изгубихме се някъде преди!

Недей ме пита
искам ли те още.
Всяка нощ сънувам те до мен.
Съшиваш булото на тъжните ми нощи
и нежно ме завиваш със сатен!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??