Dec 15, 2016, 10:11 AM

Неделя по "Шишман" 

  Poetry » Other
237 0 1

Това е твойта улица. 
Тук жегата се смесва със потта 
на хората, прииждащи безгрижно.

Един дълбоко неизвестен пианист,
загърбил улицата, 
свири с нарисувани клавиши.

Жена раздава флаери, 
а друга прави със къна татуировки.

Това е твоята представа за 
късмет 
и го рисуваш със децата 
на асфалта.

Без посока
се шляе вятърът.

Това е твоето обичане –
да ме намериш в суматохата
между насядали по масите с цветя момичета,
като танцуваш във очите им.

И аз те каня
да погледаме как стича се
угасващият слънчев ден
между листата.

И диви истини 
узряват във ръцете ни.

Това е по "Шишман", в неделя, с дъх на лято.

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??