Nov 21, 2014, 3:04 PM

Неговото четиво 

  Poetry
827 0 5

Описвам прилежно в тефтера гемиите,

които така не дочаках на кея.

Потънали бяха. И само сепиите

мастило харизаха, да си налея.


Отдавна съм жалкият писар на дните си

и само поскръцвам с перото напразно.

Описвам ли, някой ли пише съдбите ни?

То, кой да ти каже? (Теории разни...)


Изпод показалеца, с тремор, на времето,

се сричат по детски хиляда живота.

И всяка обида, лъжа, лицемерие

са в текста (са главните букви на злото).


Четем ли го времето, то ли чете ни?

(Все някому някой му е за прочитане.)

И зад очилата си то ни гадае,

дордето на струйки мастило изтичаме.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??