Jun 10, 2009, 10:05 PM

Нехармонично 

  Poetry » Love
505 0 8







раздвижиха се ставите на времето

покълна диафония

и обещанията за дъжд катастрофираха

в огромни буци ледено мълчание

но и в синхрон

с мажорно безразличие

усетен в превода

от епизод почти чуждоезичен

загнива вярата

и всичките надежди на земята

са облачни петна

недозастинали

безшумни катапулти със сърца

калявани с неверие

откърмени със дози предпазливост

отвън

а бронята извътре как ли се гради

--------------

------------

-------------

остава мирис на спокойствие

след всяка буря

пространството светлее неизменно

и пак цъфти очакване

дори витае нежност над дърветата

тишината се пропуква

във вълшебен резонанс

от светлосини многоточия

и обичта трепти минорно

в обятията тихи

на вселената

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??