Jan 28, 2020, 7:50 AM

Неизбежност 

  Poetry » Other
723 1 3

Ще има пак след мене дъжд, луна, зора.
Той, Раят, е измислен дар за всички смъртни.
Животът е безкрайно дълга самота,
стаена тихо в болния ни кътник.

Боли ни не самотното и бездиханно време,
болят минутите с човеци, дегизирани на други.
И знам, че днес пръстта копнее да зачене с мене,
но аз не бързам още да заспя в утробата ù груба,

защото пак след мен ще има дъжд, луна, зора...
Та ние с първия си вик сме на тревата верен спътник.
Преглъщам бавно клисавия резен самота,
за да лекувам живия си още кътник.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??