Feb 15, 2017, 10:10 AM

Нежен път 

  Poetry » Love, Free verse
322 0 9

Скитам по нежния път на нашите чувства.

С ръка докосвам ласките топли.

И ничия ръка за друга нежност не ще

докосне самия теб насън или наяве.

Обсебващ егоизъм.

Не, лудост за стъпките към любимия.

Посивелият образ и светлата усмивка,

докоснали пулса тревожен.

И ритъмът ускорен  и гласът меден,.

упоени от незабрава на сладкия вкус.

Безоблачна радост да те следва 

в спомена и в твоя сън.

Да разказва тихо за чувствата святи.

И никога да не залязва звездата любовна.

В своята вечност да се облича в одеждите

на вечерница и зорница, водейки щастливите

само по двама по пътя на своите чувства.

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??