May 1, 2020, 12:22 PM

Първи май 

  Poetry » Civilian
408 1 1

Слънцето изгрява в синевата,

за него всеки ден се борим.

И тежка е за народа ни борбата

и нека сърцата си отворим

за лъчите му, за хубав живот.

Защо щастлив е само тоз с имот,

защо за бедните няма лъчи,

защо народът трябва да мълчи?

И ние имаме нужда от пролет,

и ние имаме нужда от полет,

защо правда има само за богатите,

що живеят си безгрижно в палатите,

а за бедните има само тревога,

защо е тъй да разбера не мога.

Светло бъдеще аз им пожелавам

и с празника чудесен ги поздравявам!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??