(посветено)
Нека в гърдите нещо се свива!
Нека звездици да ражда нощта!
Щом от мене обичта си отива,
значи другаде тя е дошла!
Нека зрънце живот се заражда!
Млечен път да се стеле за двама!
Нека не стихва лудата жажда
и се съмне във чудното МАМА!
Ще се помоля на залеза, ще се помоля на изгрева,
ще се помоля, ей така, на колене:
Нека в кълнче прорасне и снага заизвива
най-доброто от нашето семе!
© Красимир Дяков All rights reserved.