Jan 31, 2020, 7:25 PM

Нека тя избира 

  Poetry
365 0 0

НЕКА ТЯ ИЗБИРА

 

Лек повей на космическия вятър
усуква времето на нашата земя
и объркването в земния театър
посоките подменя на света.

 

Минало и бъдеще преливат -
среща на две буйни реки,
слоеве човешки се отмиват,
потъват с мъртвите души.

 

Настоящето озлобено се бунтува,
но не знае за какво крещи,
дали че някога е робувало,
или за това, че и сега мълчи.

 

Ако вдигне камата зловещо,
на кого в безумие ще я стовари,
върху това, или онова нещо,
или както и където свари?

 

Миналото ли е най-вярно и умно,
та в бъдещето иска да се впие?
Не е ли по-правилно, по-разумно
да не разместваме посоките ние?

 

Минало и бъдеще преливат.
Нека дадем път на младостта.
Нека тя живота свой избира
с отворени очи, а не в слепота!

 

31 01 2016
 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??