Изорали студа от безплодните улици,
прогорили в ръжда всички клони зелени,
пресолили глада на бездомните глутници,
непокорните мисли, проядоха времето.
Подслонила страха под крилете на птиците,
усмирила гнева в светофар, на червено,
разпилявам деня и събирам следите си
на трева покосена.
... но не съм победена!
© Йорданка Гецова All rights reserved.