Jan 21, 2009, 8:54 PM

Непоносимост 

  Poetry » Phylosophy
757 0 21
 

 

Непоносимост...

Въздухът прерязва вените,

а светлината трудно диша...

Непоносимост...

Стои на място времето,

озадачено от излишности...

Непоносимост...

Повтарят се във кръг сезоните

на недоволството на мравките...

Непоносимост...

Търпение до поизносеност

да свърши празното очакване...

Непоносимост...

Пълзи познатото безсилие,

рамкирано със етикетите

на „преклонената главица"

в „изложбената тоалетна"...

Непоносимост...

Има ни на картата... Все още...

А пък гневът е лъв от зоопарка.

Проскубан, полугладен,

полуснощен

и полудив...

Оградата е ниска...

© Дочка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??