Apr 5, 2011, 9:14 PM

Нещо пролетно 

  Poetry » Love
626 0 0

Нещо пролетно

 

 

Когато те видя сутрин,

цял ден съм в люлка от усмивки

и бяла порта се отваря, изрязана в мрака ми.

 

 

Когато ме видиш сутрин,

черешови цветове падат някъде

и става по-лесно да се диша от озон.

 

 

Когато те видя денем,

пеперудени стават клепачите ми

и смугла нежност се ражда под тях.

 

 

Когато ме видиш денем,

по-лесно се посрещат болките

и в таен смисъл се превръща тъмноокият ми лик.

 

 

Когато те видя вечер,

хиляда светулки се раждат

и пътят към най-съкровеното

се очертава само за миг.

 

 

Когато ме видиш вечер,

можеш да заспиш спокойно,

погален от напълно непознати пръсти.

 

 

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??