Не търси то, но всичко ще открие,
лицето му е ясна синева
и болката, щом трябва, ще се свие
в черупката на орех без душа.
В покоя днес ще вложи цветно утро,
за да зарадва утре някой друг,
че в бъдещето стане ли му трудно,
да вземе после топлина оттук.
Разходка сред тълпата необятна,
единствен миг безкрайна светлина
и приказката не е непонятна,
щом някой прави нещо за света.
© Веселин Веселинов All rights reserved.