Nov 5, 2019, 6:08 PM

Неслучайни срещи 

  Poetry » Love
721 0 0

Неслучайни срещи

 

 

Поехме по различни пътища, 
когато искахме да ходим по един.
И вече не сънуваме еднакви сънища,
а с кошмари будя се самин.

 

Ръцете, свикнали да се държат, изстинаха,
както и отвътре изстудя,
а месеците доста бързо минаха
и някак си светът ми опустя.

 

Завиваме обаче пак по преки
в опити невинни да се засечем
и устните студени, но и още меки,
в друг свят и друго време да ги пренесем.

 

В далечината кръстопът – надежда,
спираме за глътка въздух уж,
търсим някой друг за нас дали не се оглежда,
но никой няма и тръгваме по пътя чужд.

 

Изгубени в безвремие по тез пътеки,
поливаме цветята със сълзи,
сърцата си под ключ държейки
и казвайки си – "Още малко потърси".

© Анонимен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??