May 12, 2013, 9:34 AM

НЕтрезво размишляване 

  Poetry » Other
534 0 4

 

Аз, честно да ви кажа, не от вчера

се рея във НЕтрезво размишляване.

Видях се в чудо докато намеря

лекарство някакво. За отрезвяване.

А отрезнях ли, вие преценете.

Не, не  за политика ще ви пиша!

Не ми се цапат с нея редовете,

когато на море така мирише.

Усещате ли?  Не?... Обаче аз

най-сетне май научих как се плува.

Очи затварям и... съм във Бургас!

И там по пясъка сърца рисувам.

И  ей така, седя си, и си мисля

какво, кога, и колко съм изпила,

та буквите танцуват върху листа,

(а ужким съм се съсредоточила).

Безспорно е коварно питието!

По мислите ми кацат пеперуди,

удари ме направо във сърцето,

представата за време ми се губи.

Скъсявам разстоянията с дъх.

Насън целувам жълъди и риби.

Мечтите ми си имат кръв и плът...

И пъзели редя от морски миди.

Май честно да ви кажа не от вчера

изпила съм я тази сложна доза.

Не мога още думи да намеря

каква е  точната ми диагноза?

Оставям ви сега. Ще размишлявам.

До полунощ остава само час.

Пияна ли съм? Или отрезвявам?

Не знам. Но ми мирише на Бургас.

 

Павлина Соколова

 

 

 

 

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??