Nov 1, 2018, 9:04 PM

Неугасващ пламък 

  Poetry
279 0 1

НЕУГАСВАЩ ПЛАМЪК

 

Всеки миг от живота е ново начало,
но може да бъде и неочаквана смърт.
Слънцето зад хоризонта вечен изгрява -
чертае кротко мигновенията на деня.

 

Листенца разтварят за поглед зеници.
Цветовете с усмивка изпращат ухания.
За полет крилете си разперва птица.
Човешките сърца се пълнят с желания.

 

Миг след миг времето неуморно тече.
Редуват се месеци, години, сезони.
Изнизват се отдавна забравени векове.
Човекът с надежда все мечтите си гони.

 

С времето страстите все по-бурно растат.
Не задоволяват се вече от малките неща.
Земните простори не могат да ги поберат.
Към космичното ли пространство летят?

 

От първия миг на великото съзидание
любовта е поставена - крайъгълен камък,
живот, цел, път и вечност, състезание, 
огън от чувства - неугасващ пламък...

 

01 11 2017

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??