Jul 28, 2007, 2:34 PM

Неумолимо 

  Poetry
650 0 11

Неумолимо

 

Захвърли бяла шапка лятото

огледа се във слънчогледите,

събра в прегръдка топъл вятър

и бавно тръгна към септември.

 

Да оцветят в червено  крушите,

да позлатят мъха на дюлите

и много тихо да си шепнат

за Слънцето, покрито в дюните.

 

И пак ще дойде тук след преспите,

след много изгреви и залези

по тънката следа от пясък,

която тайничко оставя си.

 

То скрива песъчинки в гънките

на летните ни светли спомени,

в очите – да горят по залез,

когато не достига топлото.

© Доли All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??