Feb 10, 2019, 5:56 PM

Невена билки събира 

  Poetry » Authors song
515 3 5

Дошла е дошла, млада мома Невена

рано, рано в гора зелена.

Дошла е билки да събира,

но от билки, мома не разбира,

но от билки, мома не разбира.

 

Докато билките си береше,

Невена на гората думаше:

Горо льо, горо, горице...

хубава моя сестрице.

Камара билки насъбрах,

лек за мене, горо не видях.

 

Тежи ми, горо мъка голема –

за разбито сърце, горо билка нема.

За разбито сърце, горо билка нема,

билка нема...

 

08-02-2019

 

© Надя Уорендър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??