Sep 12, 2021, 10:35 PM

Невъзможно 

  Poetry
329 0 0

Тъжна бе луната -
безплодна буца пръст.
Тъй бе близо до земята,
а гледа я околовръст.

 

Все към нея вперила лице,
тя нивга гръб ѝ не обръща -
любов в космическото дефиле, 
с лунни длани нощем я прегръща.

 

А земята вечно се върти, 
надиплила дълбоки океани... 
Навярно те са нейните сълзи, 
които рони зарад любовта им... 

 

Дали пък аз не съм земята,
а ти луната си над мен -
един без друг не можем
да живеем нито ден. 

© Добри Бонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??